Изисквания към файлове

Резюме на основните изисквания към файлове

  • Формат - PDF, TIF или JPG
  • Цветово пространство - CMYK
  • Резолюция - 300 до 356 dpi
  • Отпускане - 2 мм от всяка страна
  • Текст - прилагане на използвания шрифт или обръщане на текста в криви

 

Разширени изисквания към файлове

Формат

Изпратете Вашите файлове във формати PDF, TIF или JPG. PDF файловете трябва да са запазени в стандарта PDF/X-3:2002.

 

Размер и отпускане

Отпускане

Към всеки продукт ще откриете шаблон, който описва размерите на продукта и нужното отпускане. Общоприетото отпускане е 2 мм от всяка страна.

Обозначителни елементи

Избягвайте да поставяте обозначителни линии за сгъване и рязане, пасерни кръстове и печатни скали, тъй като в противен случай те ще бъдат отпечатани.

 

Резолюция

Резолюцията се измерва с мярката dpi (dots per inch). Основно правило е, че колкото по-висока е dpi стойността, толкова по-качествен ще е резултатът от печат. При печатни продукти с големи размери обаче можете да намалите dpi стойнността, тъй като те не се наблюдават от близо.

Нужната резолюция генерално е 300 до 356 dpi. За продукти с големи размери (A2 и по-големи) изискването за резолюцията е 100 до 150 dpi.

 

Цветове

Цветови модел

Цветовото пространство CMYK се използва за печат докато цветовото пространство RGB за представяне на изображения върху екран. Следователно изискваме изпращаните файлове да са в цветовото прострнство CMYK.

Цветови профил

Изискването за цветовия профил е ISO Coated v2 (ECI). Повече информация за цветовите профили можете да намерите на eci.org.

Покриваемост

Нанасянето на всички цветове един върху друг напълно означава 400% покриваемост (C+M+Y+K). Молим да се съобразите с това, че максималната допустима покриваемост за цветовете е 300%. Минималната такава е 10%.

Текст и фини линии

Цветът на текстове и фини линии трябва да е черен (пр. Cyan 0%, Magenta 0%, Gelb 0%, Black 50% или Cyan 0%, Magenta 0%, Gelb 0%, Black 100%).

 

Шрифотве и линии

Минимална големина на шрифтове

За да сте сигурни, че текстовете във Вашите печатни продукти ще са четими, използвайте шрифтове с големина не по-малка от 6 pt (2.1 мм).

Прилагане на шрифтове

Обърнете внимание, че всички използвани шрифтове за приложени в документа (embedded). Най-често след експортиране в PDF формат те се прилагат автоматично. Ако това не се случи обърнете всички текстове в криви.

Дебелина на линии

Минималната дебелина за позитивни линии (тъмни линии върху светъл фон) е 0.25 pt (0.09 мм). За негативни линии (светли линии върху тъмен фон) минималната дебелина е 0.50 pt (0.18 мм).

 

Продукти с повече страници

За продукти с по-голям брой страници, като брошури, флаери, визитни карти и други подобни, изискваме последователност и правилно подреждане на страниците. Не поемаме ангажимент за грешна последователност на съдържанието. 

Премахнете всички празни страници освен ако не искате да останат по този начин в готовото изделие. 

Запазете всички страници за такъв тип продукт в един файл и PDF формат. Изпращането на съдържанието в множество PDF файлове не е желателно.

 

Правописни и пунктуационни грешки

Уверете се, че текстовете в качените от Вас файлове са изписани правилно. Ние не проверяваме изпратените от клиента файлове за правописни и пунктуационни грешки, и съответно не носим отговорност за наличието на такива във финално напечатания продукт.

Методи на плащане: visa visa electron verified by visa maestro mastercard mastercard secure code
Всички права запазени, ePress, 2024
Създаден от NCWStudio.com